Alla inlägg under juli 2015

Av Johanna Bygdell - 11 juli 2015 22:17

ja, det kostar att ligga på topp. Eller ja... Haha. Ja, men det kostar fan att tävla. Jag ligger inte på topp, eller jag vet inte. Det jag vet är att jag gillar att springa, långt å länge och i terräng.
Försöker motivera mig att springa kort och snabbt men helst av allt vill jag bara ut å mala... Eller... Jag vill orientera med. Gillar det där mentala.

Men det kostar. Småpengar. Eller ja. För den som inte har hus å familj kanske. Vill testa Ultravasan, men 1400 pix för att springa en tävling. Nej. Jag betalar gärna för att springa, Men gränser finns. Axa är på gränsen. Jag gillar tävlingar som är små, okomplicerade, familjära och innerliga. Urskogsloppet är ett, high coast ultra är ett annat. Hälsingetrailen är ett annat. Tyvärr var kroppen för sliten för det sistnämnda.

Axa är en upplevelse. Härlig terräng å härligt att dela det med andra. För mig hade gärna banan fått vara längre, typ den dubbla. Då slipper jag springa så fort, för det är inte min grej. Hur ska det gå på oringen? Gah!

Ja... Men sponsring. Med sponsring skulle jag kunna tänka mig springa fler lopp. Typ Ultravasan. Skulle vara skoj. Tyvärr lockar inte banan mig så pass att jag vill betala 1400 spänn. För ogenuint, men vill fan springa ändå. Tilt i hjärnan. Att springa 9 mil, fort. Utan att behöva gå. Läckert! Å inte en massa asfalt. Asfalt dödar min kropp. Dödar min själ. 9 mil, det vissa åker på skidor, det är ju inte min grej, skidor...

Näe, men lite sponsring vore fint. Skulle behöva nya skor med eftersom jag lyckats försnilla mina nyinköpta
Mudclaw, endast löpta 20 mil! Jag är fan statsanställd! Min frihet är flex. Måste uppenbarligen träna mer. Springa bättre. Eller byta jobb? Jag är grymt effektiv! Låt mig träna 2 timmar i snitt om dan, jag kommer leverera 8 timmars jobb, sån är jag.

Av Johanna Bygdell - 10 juli 2015 16:34

kroppen ville ju absolut inte som jag. Hade inte simhallen varit stängd hade jag varit där men nu blev det vila ist. Japp, om kroppen säger aj så lyder jag.

Körde dock kettlebells igår och lyckades väcka benen lite. Idag kom Maria på besök. Vi drog till "vårtan" å tugga backe. Jävlar va najs!

Första gick lätt. Efter andra lovade jag mig själv att det är ok att köra bara tre, hittade på 70-11 olika anledningar till att jag inte bör köra så många. Efter tredje insåg jag att jag kan inte sluta på ojämnt antal. Ägnade vägen ner åt att försöka få maginnehållet att stanna kvar.

Men det är ju så skönt! Så underbar känsla att få pressa kroppen, den säger sluta men du bara tuggar på... Mind over matter!

Farten är ju inte den högsta på de här intervallerna utan det ska ju bara tuggas. Sex stycken är eg mer ultimat än fyra, men brukar börja med fyra... Med tanke på lårhistorien de senaste dagarna tror jag tre blir bra. Läääängtar efter lugnare träning imorrn. Karta i hand och lufs typ.

Kroppen längtar efter långpass. Ut å njuta i 3-4 mil. Planlöst, avslappnat. Bara tugga. Men nu ska ju farten till. Eller har jag nått en brytpunkt? Är löpningen roligare än orienteringen? Går de att kombinera? Är lite sugen på Ultravasan. Se vad jag går för när det inte är så kuperat och inte så tekniskt... Frågan är om kroppen pallar det... Spännande. Sen är det ju Xterra just nu. Skulle vara kul å testa någon gång. Svagheten är ju helt klart cyklingen men ja. Kul å testa.

Hittade en rolig nyhet på ultradistans.se. http://www.ultradistans.se/?p=1682

Fan. Springa långt är läckert. Jävligt läckert.

Av Johanna Bygdell - 7 juli 2015 12:33

en veckas semester utan plan på träning. Eller jag hade med mig kläder men inget seriöst. Blev 8 km mysjogg med Carin och sedan 2 timmars fjällöpning med brorsan. Annars så har det ätits, ätits, druckits vin å fiskats. Å åkt bil. Nå jävulskt med bil! Boden å sen saltströmmen. Flydde värmeböljan här hemma å fick regn å rusk... Men trevligt som attan.

Nu blir det två veckor hemma. Träning, pyssel å latning står på schemat.

Dagen har ägnats åt sovmorgon följt av fredsmäklande, snickrande, roande av barn och fick för mig att baka mitt upp i allt... Om det slutar regna så mycket så ska d bli lite cykel med sebben, om han vill hänga med. Han har klättrat i vagnen två gånger hittills...

Oringen om två veckor. Växlat ner å ska nu växla upp. Började med intervaller igår. Fyra stycken ca 1,15 långa, följt av spänst och styrka. Kändes ohyggligt segt. Kändes som att jag sprang i ultrarapid. Hur sakta kan en springa? Tiderna visade dock snitt på 3.50 typ så allt för långsamt var det inte. Men känslan i kroppen...

Lite ont i höger höft, höftböjare och lår men tror det är lugnt. Träningsvärk idag. Skönt som fan!

Idag var planen två pass men sov för länge så är nöjd med det som blir av. Orientering imorrn iaf. Måste ut å nöta karta å terräng. Vill ut å nöta karta å terräng!

Dags att fredsmäkla, plocka ur bullarna ur ugnen å kila upp och skruva klart på skjutdörren...

Presentation


Tvåbarnsmamma med en förkärlek till löpning! Har ett nyväckt intresse för ultralöpning men roar mig även med orientering, simning, cykling och alla annan tänkbar träning...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards