Alla inlägg under mars 2015

Av Johanna Bygdell - 18 mars 2015 12:44

Du blir bra på det du tränar!

Men vad tråkigt det låter! Jag är så sjukt rastlös av mig å skulle inte palla att bara nöta mil efter mil samma slinga/sträcka dag ut å dag in. Även om jag borde springa mer och längre så vill jag inte det eftersom jag är rädd att tappa glädjen! Jag satte ju upp något slags mål att satsa mer mot denna säsong, men när veckor nu rullat inser jag att det inte är förenligt med den verklighet jag lever och vill leva i. Jag vill träna minst 2 timmar per dag, jag vill jobba heltid, jag vill engagera mig i föreningslivet, jag vill renovera hemma och framförallt vill jag vara med min familj, men vill ju inte plocka bort något heller, så då blir det till att prioritera och pussla.

Jag var på elitläger i början av januari inför kommande MWG och där föreläste multisportaren John Karlsson. Mycket intressant och något som fick mig att vakna till var hans "här och nu"-tänk. Jag har jobbat med det, att vara här och nu. Är jag med familjen tänker jag inte på jobb och träning osv. Det fungerar inte alltid men har märkt att börjar jag segla iväg så blir det varken hackat eller malet någonstans. Som när jag mitt under en intervall funderar på jobbproblem, på vad jag ska träna nästa pass eller när jag skall klämma in nästa pass och så får jag inte glömma Linus gympa på tisdag...

Men är ju inte det lättaste för det kräver ju att jag försöker planera in träningen och ofta blir det där tänkta morgonpasset inte av eftersom jag sovit så dåligt...

Men grejen är att när träningspasset blir av blir det ofta jävligt bra eftersom det inte finns något annat alternativ. Och jag känner mig lugnare och mindre stressad över allt jag vill hinna med.

Å sen det här med träning! Älskar träning och träning med variation! Igår simmade jag. Har fått bra struktur på passen tycker jag, men de är jobbiga!

Inplastat och fint! :)

Idag körde jag korta, explosiva backintervaller med några kollegor. Riktigt jobbigt. De musklerna har varit på semester... Men så kul!

Jag tänker såhär; jag blir antagligen inte så bra jag kan bli med mitt träningsupplägg, men varenda jäkla pass genomförs och genomsyras av glädje och då kommer resultaten oxå komma... Å gör de inte det så har jag iaf haft jävligt roligt på vägen!


Linus längtar tills orienteringen börjar, vi måste nästan ut å springa lite i skogen redan nu han å jag... Han är klok den där Linus...

Av Johanna Bygdell - 17 mars 2015 08:49

ruset ligger kvar efter gårdagens intervaller. Var otroligt seg å trött hela dagen med anledning av sebbens förehavande under natten, men när jag kommer hem och möts av en make som utstrålar energi, ja, då piggnar en på sig! Smittar lixom! Så när klockan närmade sig 18 åkte kläderna på och jag joggade upp till Högslätten.

På schemat stod 4 intervaller á 1,2 km typ. Mest uppför. Jag gillar uppför. Tugga på i ett tempo strax över tröskelfart. Jävligt skönt. Efter fyra intervaller var övriga nöjda, men det är ju då det bästa börjar: bonusintervallerna! Två underbara intervaller tuggade jag själv. Tappade typ 5 sek på första men bara 2 på den andra på den långsammaste intervallen med sällskap. Fint dä!

Väntar för övrigt på mensen. Förstår det (utan att kolla min app, haha) eftersom jag kände mig både ledsen och arg för att chokladen var uppäten igår (ersatte det dock med en semla) och att jag provade igenom hela garderoben i morse utan att hitta något vettigt som satt/såg bra ut. Så nej, jag är inte naken idag men känner mig som ett kylskåp med svällande kropp... Typ.

Så ja, jag ska gå å köpa choklad efter lunchpasset. Kopiösa mängder. Åsikter om det? Håll dem för dig själv om du är rädd om dig själv...

Av Johanna Bygdell - 16 mars 2015 08:09

igår var det magiskt väder! Det bjöds på både Winterrace och snöskolopp för den som behagade, själv ägnade jag 2 timmar på förmiddagen till att skutta runt på Härnön. Hittat en fin slinga med minimalt med asfalt; ut till Smitingen, över Speckstaberget å sedan hemåt. Tog klippsida mot Smitingen vilket drog ner farten rejält men jävlar va fint! Å runt klubbsjön var typ magiskt. Knäpptyst förutom mitt flåsande, fågelkvitter och en sjungande is.

Krattade även tomten å sen blev det en cykeltur till Coop för att aktivera lätt hysteriska barn. Mathias dator behagade crasha igår, känns otroligt bra att vi lagt alla bilder i ett "moln"!

Glass i solen. De ser så snälla och beskedliga ut! Kan meddela att skenet bedrar...

Natten har tärt nå jävulskt. I morse förstod jag inte alls hur jag skulle ta mig ur sängen... Att sebbe studsar ur sängen som en nyponros fattar jag inte. Det spelar ju lixom ingen roll om en lägger sig 20.00, sömnen blir ju bruten under natten och det är det som gör en så trött...

Med morgonens bravader i huvudet och en diagnos på min egna hälsa har jag bestämt mig för att sluta försöka vara en bra förälder, nu ska jag försöka att vara så lite dålig förälder som möjligt. Heja mig!

Av Johanna Bygdell - 14 mars 2015 20:56

Fredagskvällen var kort. Den hann inte ens börja förrän vi gick å la oss. Det blir så när barn inte sover och du samtidigt försöker bedriva någon slags seriös träning som jag idag insåg inte är så seriös utan snarare medelmåttig... Fan oxå. Men jag mår bra och det är ju huvudsaken...

Nåja. Natten var typ ännu värre än värst. Oförklarligt ledsen sebbe som ville sova näranära men samtidigt använda mig som någon slags boxpåse. Sebbe har en lovande framtid som kickboxare. Ja, sen vakade han mellan 02-03 med. Bara för att han kan lixom. Å nåde dig om du somnar då morsan!

Vi brukar dela upp oss jag å maken, det handlar ju om typ överlevnad. Å inatt var lotten min.

Grejen med sånna hära nätter är att du blir trött, ja, för sebbe sover inte gärna längre än till 06 oavsett nattliga aktiviteter... Men det här med att ha någon slags ambition med träning i kombination med obefintlig sömn funkar sådär. Eller knappt alls.

Vi pallrade oss iväg på Mora Träsk idag, mitt i alla kids sovtid, det märktes. Haha...

Sedan sov vi, hela familjen! Vaknade i mitten av femmilen, såg klart å drog sedan till Smitingen för en kort men härlig skogspremiär.

Absolut inte snöfritt och min kraftiga benstomme bidrog starkt att inte skaren höll, men gött dämmit va fint det är att få känna på barmark! Men vart fan är mina muckler som jag behöver i skogen??? Haha... Hä tar sig! Men vill ut å plöja kilometrar nu...

Bevis på närkamp i skogen!!! Lovely!

Nu är det mellomys.

Av Johanna Bygdell - 11 mars 2015 17:29

ner som en pannkaka upp som en sol! I morse pallra tant sig upp å även sebbebobben hade det goda omdömet att göra detsamma vilket innebar att passet blev lite tyngre men skoj med sällskap! Det bidde en sväng runt myran med en ivrig påhejare uppför backen längst bort...

Vackert nanting!

Vid lurre var det dags för de regelbundna korta intervallerna med diverse kollegor. 3 personer var vi idag som betade av 8*30/15+ fem intervaller i soptippsbacken + 8*30/15 + fem intervaller + 8*30/15. Ett underbart pass om du frågar mig! Å premiärade i thirsa! Vår för fan!

Asså, blir så jävla träningssugen av att träna. Blir fan styrka ikväll, eller trappintervaller, eller sopintervaller (istället för skottning)

Av Johanna Bygdell - 10 mars 2015 20:33

så pepp jag var idag! Men sen... Vad hände? Efter en kass natt, 8 timmars jobb, läggning av barn och sedan handling fanns det inte mycket energi kvar. Viljan och suget var så starkt men kroppen skrek nej. Testade väcka den med att svinga lite kettlebell men efter ett varv, typ 8 övningar med svingar emellan insåg jag att det bara var att förlika sig med känslan och vika sig för den veka kroppen!

Viljan att genomföra 2 pass om dagen eller iaf 2 timmars träning är så stark men kroppen så vek! Ska proppa mig full med kolhydrater, i säng tidigt hoppas på att komma ut på en njutrunda runt Örsjön...

Ibland känns mitt pussel omöjligt att lägga... Så mycket som skall hinnas med på så kort tid... Men va fan. Bryt ihop å kom igen för fan...

Kvällens känsla...

Av Johanna Bygdell - 9 mars 2015 20:39

Måndag innebär ju intervaller med löparklubben vilket idag skedde i odubbad fotbeklädnad, snacka om vårkänslor! Har ju kört med Salomon Spikecross i vinter men upplever att jag tappar löpkänsla med dem och fick det bekräftat idag. Men visst, de är suveräna när det är is och snö. Vi skulle testa om det gick att premiära tusingarna på myran men är för isigt där än, men 1200-metersrundan var fin.

Idag slog jag på stort! När alla andra kände sig nöjda efter de 4 vi brukar köra pangade jag två till! Så otroligt typiskt att batteriet i min garmin tog slut efter 4 intervaller så jag vet inte hur jag lyckades med att hålla farten själv, men blev trött så tror jag lyckades bra ändå!

Tisdag imorrn... Vad ska en hitta på då? Örsjön innan frukost kanske? Ryktas om snöfritt på södra Härnön, har alltså inte tid att jobba i veckan...

Av Johanna Bygdell - 9 mars 2015 15:10

Idag är det måndag, det innebär ett av veckans värsta pass. Ja, det är så jobbigt, fast jag gillart, eller njae, någon slags hatkärlek har jag till passet. Det är med löparklubben och är 4 intervaller som vardera är 1200m långa, i motlut. Underbart! Men jobbigt som fan. Eftersom vi är många så går det inte att slöa till lixom, är ju bara ta rygg eller hålla ryggen fri.

Solen skiner, hygglig värme så det blir nog dubbfritt ikväll. Laddar med choklad...

Om den är god? Japp! Hahaha...

På tal om värme, cyklar till jobbet idag, utan dubb, i mars!

Presentation


Tvåbarnsmamma med en förkärlek till löpning! Har ett nyväckt intresse för ultralöpning men roar mig även med orientering, simning, cykling och alla annan tänkbar träning...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<<
Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards